OUTLANDER

Mitsubishi Outlander – urbani ratnik od sada po neponovljivoj cijeni

Tsunehiro Kunimoto, novi šef dizajna u Mitsubsihi Motorsu, odradio je zaista odličan posao: netom izmijenjeni Outlander izgleda sada mnogo muževnije, kao što i priliči SUV-u legendarne marke koja je čak 12 puta pobijedila na Dakkar reliju. Kao dizajnerski predložak je korištena srednjevjekovna samurajska kaciga te je novi izgled je nazvan Dynamic Shield, simbolizirajući spoj dinamike pokreta i zaštite putnika.

Model Intense Plus uključuje dizelski motor od 2.200 cm3 i 150 KS te 4WD pogon i ručni mjenjač sa 6 brzina. Jedini u kategoriji može prevesti sedam putnika u tri reda sjedala, od kojih se treći red praktično sklapa u podnicu prtljažnika. Za bolju vidljivost na raspolaganju su Vam i potpuno nova Bi-Led glavna svjetla, prednja svjetla za maglu i kamera straga za lakše i preciznije parkiranje. Led dnevna i stražnja svjetla se podrazumijevaju, baš kao i atraktivni dvobojni naplatci od 18“.

Interijer obiluje svime što se očekuje od modernog SUV-a: dvozonska automatska klima, detalji intrumentne ploče obloženi kožom, volan u kombinaciji fine kože i klavir lak izvedbe, blue tooth povezljivost, dodirni zaslon za premium audio uređaj od 710 W (8 zvučnika + subwoofer), tempomat i još mnogo, mnogo toga.

Drugi SUV te kategorije i opreme naprosto ne možete naći na tržištu! Uz svaki Mitsubishi ide i petogodišnje jamstvo bezbrižne vožnje.

Stoga Vas pozivamo da provjerite jedinstvene karakteristike Outlandera kod ovlaštenih Mitsubishi Motors partnera.

Dizajn

Smion i sportski dizajn ne ostavlja mjesta sumnji u dinamičke sposobnosti. Outlander je stvoren da zadovolji Vaše potrebe, no i da izaziva pozornost. Široka pojavnost, snažni odbojnici i oštre linije definiraju nove smjernice u oblikovanju SUV vozila.
Skladnih proporcija i od vrhunskih materijala, Outlander predstavlja suvremeno i osebujno taktilno iskustvo. Dinamičan čak i kada miruje.
Uđite slobodno – avantura počinje!

Sportski detalji

Pozornost posvećena detaljima daje vizualni identitet Outlandera. Svi elementi, od prednjeg svjetla za maglu do stražnjeg odbojnika, pa preko krovnih nosača, odaju strast za dizajnom. To se posebice ističe na prednjem dijelu (“Protective Shield”) koji oblikom podsjeća na samurajsku kacigu, što je i bila podloga za novi dizajn.

I ploča s instrumentima je drukčija

Smjestite se udobno ispred raskošne instrument table gdje je sve logično postavljeno i lako dostupno bez skretanja pogleda s ceste. Dodirnite i osjetite sportski interijer drugim čulima. Mekano obložena instrumentna ploča, vrhunskom kožom presvučeni upravljač i ručica mjenjača su odmor za vaše ruke. Avanturističkog koliko i funkcionalnog stila, crna tkanina sa srebrnim detaljima obogaćuje iskustvo vožnje.
Sportskog izgleda, ali s nizom vitalnih funkcija, dizajn instrumenata podsjeća na one iz svijeta motocikla. Crvena iluminacija intrumenata doprinosi rafiniranosti atmosfere.

Aktivna i pasivna sigurnost svih Mitsubishi modela, pa i Outlandera, su u vrhu kategorije. Vozač i putnici su zaštićeni prednjim i bočnim zračnim jastucima, zračnim zavjesama, zračnim jastukom za koljena vozača i posebnim ojačanjima karoserije za apsorbiranje kinetičke energije prilikom sudara. Za brzu, jednostavnu i sigurnu montažu dječje sjedalice u drugom redu sjedala su ISOFIX sidrišta. Čvrsta karoserija daje najveću moguću zaštitu putnicima u slučaju sudara iz svih smjerova, a povišena pozicija vozača daje odličnu vidljivost te povećava aktivnu sigurnost.

Glavna svjetla u Bi-LED tehnologiji
Glavna svjetla Bi-LED tehnologije posebno širokog snopa s automatskom nivelacijom i brisačima za “vidjeti i biti viđen”.

RISE konstrukcija karoserije
Posebno ojačana karoserija za sigurnost pri sudaru konstruirana je za maksimalnu moguću sigurnost putnika u slučaju nezgode, bez obzira na smjer udara.

ASTC
Aktivna kontrola stabilnosti i trakcije olakšava upravljanje vozilom na klizavoj podlozi. Senzori automatski prepoznaju i ispravljaju nepoželjne reakcije vozila dajući stabilnost i dobro ležanje.

Sigurnosni paket također uključuje anti-blokirajući sustav kočnica (ABS) s elektronskom distribucijom sile kočenja (EBD) i pomoć pri kočenju, sigurnosnim pojasevima s varijabilnim limitatorima sile i funkcijom pred-natezanja. Uz to, Outlander je opremljen snažno dimenzioniranim prednjim (ventiliranim) i stražnjim disk kočnicama za vrhunske rezultate pri kočenju..

MOTOR I MJENJAČ
Tip motora 2.2 DOHC DI-D 4WD  M/T 2.2 DOHC DI-D 4WD A/T
Radni obujam motora 2.268 2.268
Gorivo diesel diesel
Najveća snaga (kW/KS pri okr/min) 110(150)/3.500 110(150)/3.500
Najveći okretni moment (Nm pri okr/min) 380/1.750-2.500 360/1.500-2.750
Najveća brzina (km/h) 200 190
Ubrzanje (0-100 km/h) 10,2 11,6
Pogon i mjenjač 4WD, 6-stupnjeva ručni 4WD, 6-stupnjeva automatski
 
DIMENZIJE GUMA / NAPLATAK
225/55R18 18" x 7.0" Aluminij 18" x 7.0" Aluminij
 
DIMENZIJE I OSTALE SPECIFIKACIJE
Dužina (mm) 4.695 4.695
Širina (mm) 1.810 1.810
Visina (mm) 1.680 1.680
Međuosovinski razmak (mm) 2.670 2.670
Masa vozila u voznom stanju (kg)* 1.540 1.610
Najveća dopuštena ukupna masa* (kg) 2.260 2.260
Spremnik za gorivo (l) 60 60
 
EMISIJE I POTROŠNJA GORIVA
Emisija CO2, kombinirana vožnja (g/km) 139 154
Razina emisija ispušnih plinova EURO 6 EURO 6
Gradska vožnja (l/100 km) 6,2 6,9
Vožnja izvan naselja (l/100 km) 4,8 5,2
Kombinirana vožnja (l/100 km) 5,3 5,8
 
NAPOMENA
*uključena masa vozača od 75 kg
Back to top