PAJERO

Idealan omjer terenskih karakteristika i visoke udobnosti

Kažu da istinski umjetnik posjeduje moć spoznaje savršenstva. Pajero će probuditi umjetnika u svakom od nas. Idealnim omjerom svojih terenskih karakteristika i visoke udobnosti, Pajero spaja luksuz limuzine i nadmoć terenca u jednom vozilu.

U samo jednoj vožnji i prepoznat ćete ostavštinu Dakkar Rally-ja, koji je Pajero osvajio čak 12 puta!. Pouzdan, odgovoran i uvijek spreman za akciju, Pajero Vam omogućuje potpunu kontrolu u svim uvjetima, bilo na cesti ili van nje.

Dizajn

Smioni novi dizajn
Robustan, ali rafiniran, Pajerov moderan i novi smioni dizajn odražava njegovu vrhunsku formu. Usavršeni dizajn i tehnologija ne samo da su olakšali rukovanje, smanjili nivo buke i povećali sigurnost, već su istovremeno poboljšali Pajerove performanse i povećali komfor.

Čim se nađete za upravljačem, opušteni, kao u naslonjaču, na mekanom, luksuznom kožnatom sjedalu, visoko iznad svih drugih na cesti, dobiti ćete veličanstven i impresivan pogled na život. Svaki pojedini detalj u njegovom rafiniranom unutrašnjem prosotru odražava kvalitetu Pajerovog dizajna – srebrna i kožnata ručica mjenjača, detalji brojača i upravljač od mekane kože su neodoljivi na dodir. Već sam pogled na novu ploču s instrumentima, dotjeranost vrata i luksuzni matrijali odražavaju novi i luksuzni stil Pajera.

Novi višefunkcionalni HDD navigacijski sistem se može pohvaliti s memorijom od 40GB koja može pohraniti više nego dovoljno karata, a da još ostane  mjesta za spremanje nekoliko tisuća pjesama.

Pajero se odlikuje nizom pažljivo razmotrenih dizajnerskih detalja. Nova ručica mjenjača dizajnirana je u srebru i u koži, dok športski kombi-mjerači ostaju upaljeni čitavo vrijeme kako bi poboljšali vidljivost. Tijekom noći kabina je osvijetljena umirujućim ambijentalnim svjetlom, a mekani kožni upravljač sadrži najnovije audio i navigacijske komande.

Ostali detalji, poput uređaja za upravljanje stražnjim klima uređajem, vrlo su važni za one koji sjede straga.

Novi Pajero ne samo da izgleda krajnje zaštinički i čvrsto – on to i jest. Dok sjedite visoko na vozačkom sjedištu Pajera, imate jasniji pogled na prepreke na cesti.

Sjajna Xenon prednja svjetla nude povećanu jasnoću radi poboljšanja vidljivosti i imaju individualne brisače i funkciju samoporavnanja. Samozatamnjujuće osvrtno zrcalo smanjuje blještanje prednjih svjetala iza vas.
Pajerove poboljšanje performanse kočnica i kontrolni sistemi elektronske stabilnosti i vuče omogućuju uvjerljivo sigurnu vožnju. U slučaju sudara Pajero ima ne samo dvostupanjske prednje, nego i bočne zračne jastuke i zračne zavjese za maksimalnu zaštitu vozača i putnika.

Sva sjedala su opremljena pojasevima učvršćenim na tri mjesta s ELR funkcijom (u slučaju nužde pojas ostaje u zategnutom položaju), a bočni prozori s el. podizanjem imaju automatske uređaje protiv uklještenja koji ih trenutačno zaustavljaju čim otkriju da im nešto smeta pri zatvaranju.

Karoserija koji apsorbira udarce
Pajerova ojačana monocoque karoserija s ugrađenim okvirom osigurava vrlo krutu strukturu sa zonama gužvanja oko motora u svrhu apsorbiranja snage udarca, kako bi svatko bio siguran i osjećao se sigurnim.

MOTOR I MJENJAČ
Tip motora 3.2 DI-D
Radni obujam motora 3.200
Gorivo diesel
Najveća snaga (kW/KS pri okr/min) 140(190)/3.500
Najveći okretni moment (Nm pri okr/min) 441/2.000
Najveća brzina (km/h) 180
Ubrzanje (0-100 km/h) 12,7
Pogon i mjenjač Super Select 4WD , 5-stupnjeva automatski, reduktor
 
DIMENZIJE GUMA / NAPLATAK
1. 265/65R18 18 x 7.5" od lake slitine 
 
DIMENZIJE I OSTALE SPECIFIKACIJE
Dužina (mm) 4.900
Širina (mm) 1.875
Visina (mm) 1.860
Međuosovinski razmak (mm) 2.780
Masa vozila u voznom stanju (kg)* 2.265
Najveća dopuštena ukupna masa (kg) 3.030
Spremnik za gorivo (l) 88
 
EMISIJE I POTROŠNJA GORIVA
Emisija CO2, kombinirana vožnja (g/km) 248
Razina emisija ispušnih plinova EURO 6
Gradska vožnja (l/100 km) 10,1
Vožnja izvan naselja (l/100 km) 7,5
Kombinirana vožnja (l/100 km) 8,5
 
NAPOMENA
*uključena masa vozača od 75kg
Back to top