For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.

Koncepti

MITSUBISHI e-Yi CONCEPT prvi put predstavljen u Aziji

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) will be exhibiting a number of models to an “Urban Ambitious Life” theme at the 18thShanghai International Automobile Industry Exhibition*1 to be held from April 16 through April 25.

At its stand, MMC will be holding the Asian premiere of the MITSUBISHI e-Yi *2 CONCEPT next-generation SUV concept model. This concept showcases MMC’s electrification and 4WD technologies, two of MMC’s main strengths, together with its Advanced Driver Assistance System (ADAS).

 • Mitsubishi Motors Corporation (MMC) izlagat će brojne modele na temu „Urbani ambiciozni život“ na 18. Međunarodnoj izložbi automobilske industrije u Šangaju, koja će se održati od 16-og do 25.-og aprila.Na svom štandu, MMC će održati azijsku premijeru SUV koncept modela nove generacije MITSUBISHI e-Yi * 2 CONCEPT. Ovaj koncept prikazuje MMC-ovu elektrifikaciju i 4WD tehnologije, dvije glavne prednosti MMC-a, zajedno s naprednim sistemom pomoći vozaču (ADAS).

  1. 16. i 17. april bit će Dani za novinare, a 18. i 19. Dani prodaje; od 20. do 25. aprila izložba će biti otvorena za širu javnost. Izlaganje se održava u Nacionalnom izložbenom i kongresnom centru (Šangaj).

  2. “E” u imenu ukazuje na Electričan, kao i na Explore(istraživanje), Experience(iskustvo) i Engage(angažovanje). Drugi “Yi” u imenu je izgovor za kineski znak “”, što znači jak, robustan, izdržljiv, kao i za “”, što znači divno.

Koncept

Plug-in hibridni EV (PHEV) pogonjen MMC-ovim Twin Motor sistemom, MITSUBISHI e-Yi CONCEPT utjelovljuje MMC-ov slogan brenda “Drive your Ambition”. Karakteristike uključuju: opsežan raspon vožnje svojstven PHEV-ovima koje pokreće električna energija i benzin te izvrsne performanse u vožnji i izdržljivost koje vozaču daju povjerenje u sve vremenske uvjete i na bilo koju cestovnu površinu. Izvrsna sjedišta u 3 reda pružaju izvrsne mogućnosti i kod prevoza putnika kao i tovara.

Dizajn

MITSUBISHI e-Yi CONCEPT je dizajniran kao funkcionalan i kvalitetan višenamjenski SUV koji može prevesti porodicu i prijatelje, a koji se uklapa u prefinjene životne scene Šangaja.

Spoljašnjost

Prednji dio koristi razvijenu verziju MMC-ovog DYNAMIC SHIELD koncept dizajna prednje strane kako bi stvorio impozantan izgled s linijama koje teku sa strane kako bi obuhvatile središnji dio u zaštitnom obliku, i sa kvadratnom rešetkom sastavljenom od vodoravnih i okomitih traka.

Korištenje blagog, plavog svjetla na kromiranim dijelovima DYNAMIC SHIELD-a kada se vozilo puni ili napaja električnom energijom naglašava jedinstvenePHEV karakteristike.

 • Bočni retrovizori projektiraju snažan, skulpturalni izgled izrađen od smionog i oštrog monolitnog panela i od muskularnog blatobrana stiliziranog da izrazi fleksibilnost i mobilnost modela.
 • Stražnji dio također daje moćan izgled sa šesterokutnim oblikom koji je formiran cut-off linijama, dok pozicija stražnjih svjetala po cijeloj širini vozila stvara izgled stabilnosti u prepoznatljivom i impozantnom dizajnu.
 • Tamno saten siva boja pokazje ton metalne strugotine kako bi odrazio izdržljivost i pouzdanost SUV-a, kao i njegovu kvalitetu. Završna obrada ovog višenamjenskog corssover SUV-a uključuje električnu krovnu kutiju s daljinskim upravljačem na koju su ugrađena svjetla za maglu, te zaštita za prednje i stražnje branike.

Unutrašnjost

 • Unutrašnjost je dizajnirana kako bi izrazila eleganciju koja odgovara profinjenim urbanim životnim scenama i fleksibilnoj pokretljivosti koju samo SUV može pružiti, te ponuditi nivo udobnosti koja omogućuje da se veći broj putnika voze opušteno i sa lakoćom. Dizajn instrument table koristi dizajn unutarnje osi MMC-a Horizontal Axis, koji daje izvrsno vidno polje i doprinosi otvorenom i opuštenom osjećaju pri vožnji. Vozaču se također olakšava intuitivno prepoznavanje položaja tijela prilikom vožnje izvan ceste. Pažnja posvećena detaljima u kvaliteti izrade i korištenju finih kožnih presvlaka stvaraju elegantan interijer koji odgovara njegovoj klasifikaciji po veličini.
 • Upravljačka ploča s instrumentima koristi 12,3-inčni LCD ekran koji prikazuje brzinu, revoluciju motorai protok energije u hibridnom pogonu i druge podatke o vozilu / putovanju, kao i navigacijske informacije s Mitsubishi Connect inovativne platforme povezanih usluga. Sličan 12.3-inčni zaslon smješten je u središtu instrumentne table kako bi svim putnicima omogućio jednostavan prikaz informacija o zabavi na putu i na odredištu. Dopuštajući porodici i prijateljima da razgovaraju o tome što namjeravaju učiniti na odredištu, to rezultira zadovoljnijim iskustvom putovanja.

Tehnologije u samom automobilu

MITSUBISHI e-Yi CONCEPT objedinjuje osnovne elektrifikacije MMC-a i 4WD tehnologije, napredni sistem pomoći vozaču (ADAS) i povezane tehnologije. To omogućuje vozaču i putnicima da putuju sigurno u svim vremenskim uvjetima i preko bilo koje cestovne površine.

Tehnologije elektrifikacije

 • Konceptni model koristi vlastiti PHEV sistem napravljen i razvijen u Outlanderu PHEV. Pogonska baterija velikog kapaciteta postavljena je ispod poda u sredini vozila, a pogonski sklop dvostrukog motora omogućuje visoke izlazne i visokoučinkovite motore sprijeda i straga. Izvrsno pakiranje komponenti pruža jako veliki prostor u kabini koji omogućuje raspored sjedišta u tri reda.
 • U serijskom hibridnom modu, motor djeluje kao visokoučinkoviti generator i postiže visoku stopu regeneracije, dok njegovo premještanje i izvrsna toplinska učinkovitost pridonose mirnijem radu i boljoj kilometraži. Osim veće učinkovitosti u samom PHEV sistemu, konceptni model koristi detaljne tehnologije s niskim potrošnjama kao što su grilje rešetki hladnjaka koje donose smanjenje otpora.
 • Koncept ima raspon EV vožnje od preko 70 km (WLTP ciklus), a s potpuno napunjenom baterijom i punim spremnikom goriva ima ukupnu dužinu vožnje preko 700 km (WLTP). To znači da vozač i putnici mogu uživati u glatkoj, snažnoj i tihoj vožnji svojstvenoj EV-u još duže.

4WD Sistem

 • MITSUBISHI e-Yi koncept koristi MMC-ov Twin Motor full-time 4WD sistem s visokom izlaznom snagom, visokoučinkovitim motorima koji pokreću prednje i stražnje osovine te, koristeći poznavanje u seriji Lancer Evolution, koristi Active Yaw Control (AYC) * 3 zakretni moment koji se dijeli između prednjih točkova. Ove se komponente koriste zajedno s integriranim sistemom za kontrolu ponašanja vozila (S-AWC) koji omogućuje dramatično poboljšanje dinamičkih performansi – ubrzanje, skretanje, zaustavljanje – integriranim kontrolisanjem sile kočenja na svakom točku Sistem kočenja, ABS) i prednji i stražnji izlaz motora (Active Stability Control, ASC * 4).
 • The Twin Motor 4WD pruža izvanredan prednji / stražnji raspon okretnog momenta, a odlikuje ga i osjećaj ubrzanja koji je svojstven električnom pogonu koji generira maksimalni okretni moment u trenutku. S-AWC sistem poboljšava dinamičke performanse i pruža jedinstvenu razinu okretnosti i dobrog rukovanja. Također povećava stabilnost na neasfaltiranim putevima, snijegom prekrivenim cestama i drugim skliskim površinama smanjujući proklizavanje točkova kako bi se osigurao prijenos maksimalnog pogonskog momenta na površinu ceste..
 • Napredni sistem pomoći vozaču / Povezana tehnologija

ADAS pomaže vozaču na autocestama pomažući im kod korištenja akceleratora, kočnica i samog upravljanja. To ublažava stres i umor vozača na dužim putovanjima i također pomaže u smanjenju zagušenja prometa.

Povezani sistem automobila olakšava odlazak na putovanje povezivanjem sa vozačevim pametnim telefonom, koji se može koristiti za podešavanje odredišta i navigacijskog sistema u automobilu. Za odabir optimalne rute koristi informacije iz raznih usluga o vremenu, temperaturi, topografiji, saobraćajnim informacijama i uslovima na cesti koje se očekuju na putovanju. Pomoću upravljanja energijom akumulatora i S-AWC sistemom, optimalno se dijeli okretni moment kako bi se osiguralo sigurno i udobno putovanje, kao i ekonomičnost potrošnje goriva.

*3 Pomoću ugla volana, brzine skretanja, zakretnog momenta pogona, pritiska kočnice, brzine točkova i drugih informacija kako bi tačno odredili namjeru vozača i ponašanje vozila, sistem kontroliše razdvajanje okretnog momenta i kočnu silu na prednjim točkovima tako da ponašanje vozila vjerno i sigurno odražava namjeru vozača. Lancer Evolution X koristi aktiviranu kočnicu AYC i AYC diferencijal koji kontrolira zakretni moment između stražnjih točkova.

*4 Smanjuje nestabilnost u ponašanju vozila uzrokovanu klizavim cestama ili iznenadnim situacijama pri upravljanju.

CONCEPT CAR MOVIE

Top